DESTINATII DE VACANTA

 
provided by
World Time Zones
 
Click for Rhodes, Greece Forecast

GRECIA

Grecia este situata la granita sudestica a Europei, avand o suprafata de 131957 km2, constituita fiind dintr-o peninsula si peste 2000 de insule. Deși este o țară destul de mică, are o foarte mare varietate de peisaje - de la legendarii munți Olimp, Pind și Parnas și până la multitudinea de insule, care constituie o linie de coastă de 15021 km - cea mai lungă între țările Mediteranei.

Macedonia de Nord și Epirul de Nord au un climat tipic balcanic, cu ierni geroase și veri toride și umede, pe când Attica, insulele Ciclade, Dodecanezul, Creta și Peloponezul au un climat mai apropiat de cel mediteranean, cu veri uscate și caniculare și ierni blânde. Turismul reprezintă cea mai dezvoltată industrie în Grecia, plasându-se pe locul al 15-lea in ierarhia mondială a destinațiilor turistice și primind în jur de 15 milioane de turiști anual.

Grecia are statiuni insorite, pline de veselia turistilor aflati in vacanta, peisaje stâncoase, plaje ascunse, asezari pitoresti, orase antice, valori cultural-istorice si muzee, schimbari spectaculoase de peisaj, de la cel marin la cel muntos - un loc de unde toti cei care merg se intorc cu amintiri de neuitat.